bet365

Hakan Sükür riskerar flera års fängelse

Den forne storspelaren kan hamna i fängelse

Han var mannen som enligt många satte turkisk fotboll på kartan. Nu riskerar Hakan Sükür fyra års fängelse efter flera förolämpande tweets mot Turkiets president Tayyip Erdogan. Det skriver The Guardian. 

Hakan Sükür var en stor ikon i Galatasaray och spelade även för klubbar som Inter, Blackburn och Parma. Mest känd är han kanske dock för sina insatser under VM 2002 när han som anfallare tog landet till ett överraskande VM-brons. Sükür blev under samma mästerskap dessutom VM-historiens snabbaste målskytt. 2008 lade han av med fotbollen och gjorde efter det karriär som politiker i sitt hemland. 2011 blev han parlamentsledamot innan han 2013 la av med politiken efter en korruptionsskandal. Det verkar dock inte som att den forne landslagsspelaren släppt politiken helt – nu riskerar han nämligen fängelse för att vid upprepade tillfällen ha riktat förolämpningar mot den sittande presidenten Tayyip Erdogan via Twitter.

Nekar till anklagelserna

Åklagarna är övertygade om att tweetsen är riktade mot presidenten. Men Sükür själv känner dock inte igen sig i anklagelserna och menar att förolämpningarna inte riktats mot Erdogan. Enligt The Guardian kommer det första förhöret ske inom några veckor – och vill det sig illa för den numera 44-årige Sükür kan det alltså bli fyra års fängelse för aktiviteten på Twitter.

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply