Haddad målskytt när BP tog första 3-poängaren

1698 personer hade tagit sig till Grimsta IP, varav ett par hundra tappra Norrköping-supportrar. De tillresta skulle dock inte bjudas på någon större underhållning denna iskalla fredagskväll.

Första halvleken startade ganska trevande på en halvtaskig konstgräsplan med två lag som hade svårt att få igång något ordentligt spel.

För Norrköping blev det egentligen bara farligt vid hörnsituationer, alltid med inläggsspecialisten Martin Smedberg Dalence som leverantör. Allra farligast blev det när bollen damp ner framför fötterna på den notoriske målskytten Gunnar Heidar Thorvaldsson som två meter ifrån mål, först slog bollen i stolpen, för att sedan på sin egna retur ganska otroligt lyckas placera bollen utanför.

Men det var dock ett Brommapojkarna som försökte spela fotboll, utan att skapa några ordentliga målchanser dock, som en halvtimma in i matchen skulle ta ledningen. Detta genom det skadebenägna nyförvärvet Andreas Haddad, som efter ett mycket fint passningsspel, avslutade med att placera in bollen intill Norrköpingmålvakten David Mitov Nilssons högra stolpe. BP kontrollerade sedan händelserna resten utav halvleken och gick till halvtidsvila med sin 1-0 ledning.

Andra halvlek skulle fortsätta på ungefär samma sätt som den första halvleken, trots att Norrköping försökte skapa ett litet tryck de första 5 minutrarna. Brommapojkarna fortsatte efter sina förutsättningar att spela en trevlig fotboll och skulle också få andra halvlekens första chans när inbytte Niklas Bärkroth, sprang sig fri mot David Mitov Nilsson som kunde gå ut och avvärja situationen.

Det skulle dröja till den 80:e spelminuten innan Norrköping fick sin första riktiga målchans, och det var ännu en gång Gunnar Heidar Thorvaldsson som fick chansen, men den annars så målfarlige islänningen kunde inte ta vara på friläget han fick.

Norrköping skulle några minuter senare få sin sista chans och vilken chans det var dessutom. Efter en tilltrasslade hörnsituation, studsade bollen tillslut fram till högerbacken Marcus Falk-Olander som 1 meter ifrån mål inte lyckades trycka in bollen.

Mycket mer hände inte i matchen, utan de få BP-supportrar som tagit sig dit kunde pusta ut och konstatera att första segern sedan comebacken i allsvenskan var ett faktum. Norrköping och sin tur åkte  på sin första förlust och behöver höja sig ordentligt i framtiden om man vill fortsätta att vara ett topplag.