Häcken kryssade mot Helsingborg

Guldkämpande Häcken startade matchen på absolut bästa sätt genom att redan efter tre minuter nicka in 1-0. Detta efter en hörna slagen av Martin Ericsson där Dioh Williams nådde högst och kunde nicka in bollen i mål. Helsingborg ville ha frispark då man ansåg att Williams hade knuffat Joseph Baffo i ryggen och på så sätt kunnat nicka in. På reprisen kunde man se att Williams hade händerna i ryggen på spelaren men frågan är hur hårt det var.

Men i den 33:e minuten fick Helsingborg en kvittering, detta genom nyförvärvet David Accam. Efter att Bouaouzan fått tag i bollen på mittplan, löpt upp på kanten och slagit ett inlägg som Djurdjic snappade upp passade han vidare till nämnde Accam som relativt enkelt stötte in bollen i mål.

I den 74:e matchminuten satte Dioh Williams sitt andra mål för kvällen efter fint samspel med blivande skyttekungen Waris Majeed. Waris Majeed fick bollen ute till vänster och påbörjade en löpning upp mot Helsingborgs straff område. Samtidigt hängde Dioh Williams på och hann in i straffområdet och fick en perfekt passning från Majeed och förvaltade denna utmärkt och stötte in 2-1 till Häcken.

Men i den 88:e minuten kvitterar Helsingborg. (namn) slog en hörna från höger som gick igenom hela straffområdet innan den träffade Nikola Djurdjics fot och gick in i mål över målvakten Christoffer Källkvist.

Efter detta fick vi se många chanser åt båda hållen där Waris Majeed fick ett friläge för sitt Häcken och sedan kontrade Helsingborg via Thomas Sørum som höll på att vända bort Källkvist men misslyckades göra mål.

Men matchen slutade 2-2 och guldstriden lever vidare i allra högsta grad.