Guidetti tvåmålsskytt när Malta mosades

Det var en bra dag på jobbet för U21-grabbarna. Efter den tunga förlusten senast revanscherade man sig med råge. Visserligen mötte man den lilla nationen Malta, men 5-0 är alltid 5-0.

En viss John Guidetti gjorde comeback igen. Och på vilket sätt. Han behövde endast tio minuter på sig att skriva in sig i målprotokollet.

Då kom han påpassligt fram på en tillbakastudsande boll och sköt in 1-0 i målvaktens högra hörn. ”Super-Guidetti” som han kallas, verkar vara på en god väg tillbaka.

Tio minuter senare, alltså i den 20:e minuten kom 2-0. Denna gång var det Elfsborg-talangen Viktor Claesson som på ett väldigt annorlunda sätt fick in matchens andra mål i krysset. Efter en nick av Branimir Hrgota så fick Claesson in den halvsittandes med ryggen mot mål på en halvvolley. Ett riktigt spektakulärt mål.

John Guidetti hade inte gett upp om fler mål. Efter en målvaktsretur på Hrgotas skott tryckte Guidetti in 3-0 27:e minuten.

4-0 gjordes utav just Branimir Hrgota. En frisparksvariant där Simon Thern spelade en enkel passning till Hrgota som slog till med ett välplacerat skott. Skottet fick hjälp på vägen genom en styrning av en Malta-försvarare som ställde målvakten helt. 4-0 efter 34 minuter.

Christoffer Nyman skulle verkligen sätta spiken i kistan när han gjorde 5-0-målet. Nyman gjorde målet ganska enkelt. Det var bara att rulla in den i tom kasse.

Guidetti byttes ut efter cirka en timme.