Grêmio besegrade Millionarios – vidare i Copa Sudamericana

Taktiken var att vinna utan att släppa in något mål för att ha fördel i returmatchen i Bogotá, Colombia den 15:e november. En oavgjord bortamatch eller en vinst är allt Grêmio behöver för att fortsätta kampen i semifinalen.

Grêmio ställde upp med fyra startspelare borta: Werley och Souza som vilar inför helgens match i brasilianska ligan mot Ponte Preta, Elano som skadat höger lår och Kleber som skadat vänster fotled.
Luxemburgo var tvungen att ändra om truppen och improvisera med spelare som Naldo, Léo Gago, Marco Antonio och Leandro. Återkomsten av Gilberto Silva och Zé Roberto lättade dock tränaren en del.

Matchen var hett och stämningen i arenan exploderade av tusentals fotbollsälskare. Även om det var på Grêmios hemmaplan så var det ingen lätt match. Millonarios hade dessutom matchens första chans redan i 12:e minuten när Otálvaro tog ett avslut utanför straffområdet och fick Grêmios målvakt Marcelo att sträcka på sig rejält och visade starkt att hemmalagets försvar skulle se upp för honom.

Med alla nyckelspelare från start fortsatte det colombianska laget som även ligger på första plats i colombianska ligan att pressa och ligga högt i banan. Men det var något som Grêmio kunde hantera och mot första halvlekens slut fick hemmalaget en hörna som blev välslagen utav en av stjärnorna i laget Zé Roberto, vilket resulterade sig i Marco Antonios nickmål i 36:e minuten, och Grêmio tog ledningen i matchen.

Andra halvlek började skakigt för Grêmio och Millonarios spelade riktigt offensivt vilket gav bortalaget ytterligare chanser för kvittering.
Grêmios försvar organiserade sig och jobbade mycket centralt i banan. Det lönade sig då hemmalaget kunde organisera sig i anfallet också och skapa ytterligare chanser att öka ledningen.

Den som fick visa upp sig rejält i andra halvlek var bortalagets målvakt, Luis Delgado, som stod för en del vackra räddningar bl.a Grêmios Zé Roberto som löpte på kanten och gjorde ett inlägg som Delgado släppte. Lenadro kom löpande och fick ett volleyavslut som Delgado hann rädda. Grêmio fick även ett träff på stolpen av mittfältaren Léo Gago.
Matchen var nära sitt slut när Grêmio fick frispark och André Lima lyckades sätta dit bollen, men det blev ingen utökad ledning då linjedomaren lyfte flaggan för offside.

Trots mycket slit från det colombianska laget lyckades Grêmio hålla i repet under 90 minuter och matchen slutade 1-0 för det brasilianska hemmalaget.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply