Sveriges U21-landslag till EM-playoff

Det krävdes under kvällens sista kvalmatch mot Turkiet en seger för Sveriges U21-landslag för att ta sig vidare till playoff i EM. En plats Sverige ordnade genom ett hattrick av den utlånade Arsenaltalangen Kristoffer Olsson, samt ett sent avgörande mål från PSV Eindhoven-mittfältaren Oscar Hiljemark.

Det började dock dåligt för Sverige som efter knappa halvtimman fick se Turkiet göra 1-0 efter ett fint knorrat avslut förbi Patrick Carlgren i det svenska målet.

En ledning som blev relativt kortvarig för turkarna efter att den utlånade Arsenaltalangen Kristoffer Olsson, numera i FC Midtjylland, stött in Oscar Hiljemarks hårda inspel i öppet mål sent i den första halvleken.

Samme Olsson såg en kvart in i den andra halvleken även till att ge Sverige ledningen när han med ett vackert avslut lyfte bollen över en högt stående målvakt i Turkiet.

Men den spelskicklige mittfältaren var inte nöjd där utan skulle tio minuter senare fullborda sitt hattrick efter att Oscar Hiljemark återigen hittat fram till 19-åringen som behärskat placerade in 3-1-målet.

Ett hårt kämpande Turkiet vägrade dock ge upp utan kunde inom loppet av ett par minuter se till att både reducera och kvittera bakom en chanslös Carlgren i Sveriges mål.

En dramatisk match fick sedan bästa möjliga avslut när den tidigare assistmakaren Oscar Hiljemark fick hitta målet själv när han på tilläggstid avgjorde med ett lågt skott ett par meter in i straffområdet.

Ett mål som därmed betydde att Sverige slutade etta i sin grupp före Grekland som knep andraplatsen – och nu får vänta in lottningen till playoff-spelet som går av stapeln senare i höst.