Grekisk glädje på Karaiskakis Stadium

Efter en tveksam insats i premiären mot Lettland, där det visserligen blev grekisk vinst, tog hemmalaget tag i händelserna direkt från start. Ett beslutsamt Grekland skapade den första riktiga målchansen redan efter fem minuters spel, när Theofanis Gekas sträckte fram huvudet med en nickförsök.

Gästande Litauen, som kryssade mot Slovakien i den första omgången, var dock inte helt ofarliga och Saulius Mikoliunas avslut tvingade den grekiska målvakten Orestis Kamezis till en första räddning i matchen. Grekland hade visserligen svårt att skapa lägen, men tog över matchen allt mer och var nära på en frispark efter knappt 26 minuter. Zydrunas Karcemarskas tippade dock över Sotiris Ninis avslut snyggt.

I den andra halvleken skulle det slutligen lossna för grekerna, som tog ledningen efter knappa tio minuters spel. Kostas Mitroglous avslut i ribban gick rakt ut till Ninis som skickade in bollen i nät bakom den chanslösa målvakten i Litauen. Matchen stängdes sen av Grekland med cirka 18 minuter kvar av matchen, när Ninis den här gången fick bli framspelare. Bollen spelades fram till Mitroglou, som skickade in 2-0 på Karaiskakis Stadium och matchen slutade 2-0 till grekerna.