Girouds drömmål bakom oavgjort resultat.

Det var två starka startelvor som Arsenal och Napoli mönstrade i de båda lagens öppningsmatch i Emirates Cup.

Det var Arsenal som började de första minuterna av matchen bäst, men efter en försvarsmiss av Arsenals halvfinske högerback, Carl Jenkinson, kunde Napolis italienska U-21 stjärna snyggt placera in 1-0 bakom Lukasz Fabianski, som ser ut att kunna utmana det tidigare så självklara förstevalet i Arsenal mål, Wojciech Szczesny, om förstevalet på målvaktsposten.

Arsenal, som spelade i lagets nya gula bortställ, reste sig kort efter det snöpliga baklängesmålet och efter dryga tjugo minuter kom vänsterbacken, Kieran Gibbs, igenom tills han blev fälld av en Napoliförsvarare.

Domaren tvekade inte och blåste straff för, dagen åt ära, det gulklädda hemmalaget.

Tyske Lukas Podolski klev fram och sköt en låg straff till höger. En straff som Napolis nyinlånade målvakt, Pepe Reina, kunde rädda fint.

Drygt tio minuter senare skulle det bara bli värre för Arsenal.

Efter ett, minst sagt, slarvigt försvarsspel, kunde Napolis spelskickliga slovak, Marek Hamsik, snyggt passa bollen till en djupledslöpande makedonier i Goran Pandev som kyligt kunde runda Arsenals polske målvakt Fabianski och enkelt lägga in bollen i mål.

Efter Napolis, tillsynes enkla, men vackra 2-0 mål, hände det inte mycket mer i den första halvleken.

I halvtid blev Arsenal, som för första gången på denna säsong spelade på Emirates Stadium, utbuade av sin egna publik. Vilket var ett bevis på att Arsenal inte spelade bra, men samtidigt ska man lyfta fram Napolis taktiskt väl genomförda första halvlek.

Inför den andra halvleken var Arsenals elva oförändrad, medan Napoli hade bytt in Arsenaljagade, Gonzalo Higuain.

Higuain ersatte Pandev och Napoli gjorde även ett annat byte i halvtid, Neapellaget bytte ut nyförvärvet Jose Callejon, som ersattes av Christian Maggio.

Den andra halvleken var den första lik.

Det var Arsenal som hade mestadels av bollinnehavet, men det var gästande Napoli som kändes farligare.

Arsenal blev farligare och farligare ju längre matchen led, samtidigt som Napoli började se allt mer trötta ut.

Efter sjuttio minuter fick alla åskådare på The Emirates vittna ett riktigt drömmål, efter en fint slagen hörna bestämde sig Arsenal franske centertank, Oliver Giroud, att göra en ”bicicleta” som resulterade 1-2.

Arsenal fortsatte att pressa på, och till slut kom kvitteringen.

Efter en nickretur från Napolis spanske målvakt, Pepe Reina, kunde Arsenals hyllade mittback, Laurent Koscielny göra 2-2.

Matchen slutade rättvist 2-2, och de båda tränarna är nog ganska nöjd efter varsin bra halvlek.

I matchen-i-matchen, Higuain-Giroud, gick nog den franske Arsenalanfallaren segrande ur den striden. Efter ett mål och en assist var Oliver Giroud en av få i Arsenal som utmärkte sig. Wilshere försökte med mycket, men lyckades med lite.

I Napoli skall Marek Hamsik ha beröm, om han och Higuain börjar funka tillsammans kan Napoli bli riktigt tuffa i år. Talangfulle Lorenzo Insigne ska även ha beröm för sitt ständiga hotande mot Arsenals backlinje.

Efter ett oavgjort resultat och två mål vardera står de två lagen nu på tre poäng var.