Giroud lättad över första målet

41 minuter in i bortamatchen mot West Ham sprack slutligen Oliver Girouds liganolla. Fint samarbete med Lukas Podolski ledde till målet som var början på Arsenals vändning. Fransmannen stod även för en assist, och ett flertal avslut som kunde ha resulterat i ytterligare mål.

”Jag är väldigt glad ikväll efter att ha gjort mitt första ligamål, och även för att ha fått assistera Theo. Jag känner mig lättad, och hoppas att det blir många mer mål framöver”, berättade anfallaren för ESPN efter matchen.

”Alla trodde på mig och sa till mig att målet snart kommer. Det underlättade mycket för mitt självförtroende och min koncentration. De sa det så mycket att jag trodde på det själv”, fortsatte den glada fransmannen.

Theo Walcott verkade lika glad som sin lagkamrat, och var på ett pratglatt humör efter matchen:

”Det är alltid svårt att spela här. Det var några år sedan vi var här sist, men West Ham har varit starka under Sam (Allardyce). Vi visade många bra kvaliteter, särskilt defensivt. Kanske var de första 10-15 minuterna lite nervösa från vår sida, men andra halvlek såg mycket bättre ut. Detta är det riktiga Arsenal”, sa Walcott om matchen.

”Jag vill spela fotboll, men man måste vara tålmodig. Det är lätt att vara en del av ett så starkt lag. Förhoppningsvis kan min egen form bli bättre också. Jag är väldigt glad över att vara en del av det här laget”, berättade Walcott vidare angående sin egen situation.

”Vi tar varje match som den kommer, och förbättras mer och mer. Vi vet vad våra mål är i år. Vi vill verkligen vara där uppe och slåss om titeln i år. Vi har några fantastiska spelare nu, och med tanke på vår comeback idag tror jag att vi kan bli ett hot”, fortsatte engelsmannen optimistiskt.

Walcott blev även utfrågad om Cazorla, som återigen stod för en mycket bra insats, och avgjorde matchen med sitt underbara 3-1-mål.

”Du kan enkelt se hur han kommit in och genast tagit Premier League med storm. Han är en fantastisk spelare att ha omkring sig varje dag. Santi har stuckit ut från mängden på ett positivt sätt. Idag var han återigen vår bästa spelare. Hans mål idag var helt fantastiskt. Ska jag vara ärlig vet jag inte vilken fot som är hans bästa”, avslöjade yttermittfältaren om Cazorla.