Gignac matchhjälte när Marseille segrade

Det var två formsvaga lag, i Toulouse och Marseille, som idag ställdes mot varandra på den förstnämndas hemmaplan, Stadium Municipal. Båda klubbarna, som inledde säsongen väldigt överygande, men som sedermera har dalat, var i stort behov av poäng.

Matchen skulle förbli en målsnål sådan, under en lång tid. Istället blev det ett rött, rektangulärt kort som stal rubrikerna i den första halvleken.
När klockan stod på 27 minuter, delades det första ut. Då till hemmalagets mittback, Cheick Mbengue, vilket gav gästerna ett numerärt överläge, och en gyllene möjlighet att ta ett ordentligt tag i taktpinnen.

Som om läget inte vore kritiskt nog för Toulouse, så skulle domaren, Benoit Bastien, vifta med det röda kortet ännu en gång, precis innan halvtidsvila. Återigen tvingades en hemmaspelare, som den här gången var innemittfältaren, Franck Tabanou, lämna planen. Något som gav Marseille ett drömläge att – med två spelare mer på planen – ta ledningen i matchen.

Det skulle dock visa sig vara svårt, kanske svårare än de kunde tro, för bortalaget att spräcka nollan på Ali Ahamada i Toulouses mål. Men i den 68:e matchminuten kom det förlösande målet, då anfallaren André-Pierre Gignac, med sitt femte mål för säsongen, frälste guldjagande Marseille och gav laget ledningen med 1-0.

Toulouse tycktes vara uppgivet, och med två man mindre och ett resultatmässigt underläge hade de svårt att hota på offensiv planhalva. Istället tickade klockan ifrån dem, och till slut blåste Benoit Bastien av matchen, som vanns av Marseille med 1-0. Segerlaget går därmed upp i delad ligaledning, tillsammans med Lyon, som dock har en match mindre spelad.