Gerrard uttalar sig om det bortdömda målet, David Moyes och Phil Neville

Vi fick uppleva en dramatisk match mellan Everton och Liverpool på Goodison Park under gårdagen. Matchen slutade 2-2 efter att Everton kommit tillbaka från ett 0-2 underläge. Efterspelet kom, föga förvånande att handla om Liverpools 3-2 mål på tilläggstid som felaktigt blev bortdömt för offside. Ett mål som med stor sannolikhet hade betytt seger i det alltid så heta Merseyside-derbyt. 

Om målet som inte godkändes säger Gerrard så här till Liverpool Echo.

– Jag har sett det igen och vi kan tycka synd om oss själva eftersom det var ett solklart mål. Vi borde åka härifrån med tre poäng istället för bara en. Det är ingen offside och det är svårt för mig att förklara. Den enda som kan förklara det är linjedomaren.

Linjedomaren som Gerrard skickar en känga till.

– Jag frågade linjedomaren efter matchen om det var offside och han sa ”jag tror det”. Det är inte bra nog. Om varje beslut i ligan baseras på ”vi tror det”, så är vi i trubbel. Linjedomaren gjorde ett stort misstag.

”Phil Neville svek sin tränare”

Efter Liverpools andra mål sprang Suarez mot Evertonbänken och gjorde en dykning mitt framför David Moyes. Något som handlade om Evertontränarens utspel inför matchen, där han talade mycket om hur Liverpool-anfallaren faller lätt och medvetet försöker lura domarna. Senare i matchen fick Evertons lagkapten varning för filmning. Något som Gerrard har klara åsikter om.

– Jag tycker att Phil Neville svek sin tränare. Hans tränare var med i varje tidning, radiostation och tv-kanal inför matchen och pratade om Luis Suarez. Sen filmar hans egen kapten, som är tänkt att föregå med gott exempel. Om David Moyes är en riktig man och en riktig tränare, vilket jag tror att han är, då kommer han att prata med Phil Neville om det, fortsatter Gerrard.

– David Moyes försökte påverka domaren med vad han gick ut och sa om Suarez. Något som är okej, det är en del av spelet och allt det där. Men du förväntar dig inte att din egen kapten ska falla mot marken så lätt som han gjorde. 

Hur Suarez firar sina mål och ofta vill provocera är något som Gerrard säger att han inte kan påverka, men passar samtidigt på att hylla sin lagkamrat efter 2-2-matchen.

– Luiz Suarez var fantastisk för oss igen. Han behöver inte en David Moyes för att tända till. Men om folk vill försöka påverka Suarez mentalt, så är det fel sak att göra.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply