Genoa förödmjukande Sampdoria i Derby della Lanterna

Det heta rivalmötet mellan Sampdoria och Genoa brukar alltid bjuda på heta känslor och underhållande fotboll, och kvällens Derby della Lanterna, som det i folkmun kallas, var allt annat än ett undantag.

Som vanligt bjöds vi åskådare på en spektakulär show, redan innan matchen började, när Sampdorias Gradinata Sud, visade upp en minst sagt imponerande tifo. Spelet från Blucerchiati, höll dock inte riktigt samma klass som dess supportrar och redan i den nionde matchminuten lyckades Genoa spräcka Da Costas nolla. Målskytt, signerat Luca Antonini.

Men Sampdoria vägrade ge upp och man visade under resterande tid av den första halvleken att man faktiskt förtjänade ett mål. Men anfallen var trubbiga och att man inte lyckades måla har man bara sig själva att skylla. Den första halvleken slutade därför 1-0 till Genoa.

De blåkläddas spelövertag höll i sig även in i den andra halvleken men trots det var det Genoa som skulle stå som segrare, efter ytterligare två mål – ett av Emanuele Calaio och ett avslutade frispark ifrån nyförvärvet Francesco Lodi. Utmed dessa två praktmål, framför allt det sistnämnda, var Rossoblus förnedring maximal och man plockade inte bara hem tonvis med ära men dessutom säsongens första trepoängare.