Genoa avgjorde i 95:e mot Lazio

Efter att både Juventus och Napoli vunnit sina matcher i toppen av Serie A var Lazio hårt pressade att vinna borta mot bottenlaget Genoa för att hänga med i toppstriden och hålla sig sex poäng bakom ledande Juventus. Matchen slutade dock med hemmaseger, 3-2, efter Marco Rigonis matchavgörande mål i slutminuten.

Genoa överraskade rejält i matchinledningen genom att göra två mål inom loppet av sex minuter. Efter sexton minuters spel gjorde anfallaren Marco Borriello 1-0 för hemmalaget och sex minuter senare ökade anfallskollegan Andrea Bertolacci på till 2-0 för Genoa.

Lazio bytte in Libor Kozak mot Miroslav Klose i halvtidsvilan och kom ut med nya krafter till andra halvlek. Sergio Floccari reducerade till 2-1 efter 58 minuter assisterad av Senad Lulic och Stefano Mauri kvitterade till 2-2 på straff med åtta minuter kvar av ordinarie tid.

Genoa skulle dock få det sista ordet när inhopparen Marco Rigoni, som kom in för Marco Rossi efter 68 minuter, överlistade Federico Marchetti och nickade in 3-2 i den femte tilläggsminuten. Den svenske mittbacken Andreas Granqvist stod för framspelningen.