Gefle får kvala till Europa League

Gefle vann den svenska Fair play-ligan där det gäller att dra på sig så lite varningar och utvisningar som möjligt bland annat. Det gäller att vara så sportsliga som möjligt, det har gett Gefle en kvalplats till Europa League enligt det norska fotbollsförbundet.

Varje säsong tilldelas tre lag platser i kvalet till Europa League om man hamnar på topp tre UEFA:s Fair play-liga. Det norska fotbollsförbundet uppger att Norge, Sverige och Finland har tilldelats dem tre platserna. Isåfall är det Tromsö, Gefle och IFK Mariehamn som får kvala till Europa League.

– Vi har inte fått ett definitivt besked från fotbollsförbundet. Jag ringde till dem i onsdags, men redan på förmiddagen var det stängt på grund av Kristi himmelsfärdsdag och man öppnar inte igen förrän på måndag. Då är det möjligt att vi får besked, men vi räknar med att vi är med, säger Gefletränaren Per Olsson till fotbollskanalen.se.

Gefle kommer gå in i den första kvalrundan som spelas 4 och 11 juli, med lottning den 24 juni. Dock är det inte säkert att man får spela hemmamatcherna på Strömvallen.

– Vi gick två rundor förra gången och då fick vi spela på Råsunda. Nu försöker vi få dispens på Strömvallen. Sportsligt är det mycket bättre och det är det bra om vi slipper resa till våra hemmamatcher i kvalet när vi spelar i allsvenskan samtidigt, säger Olsson.

– Vi får se om vi lyckas med det, men det är väl tveksamt. Annars får vi spela i Sundsvall, fortsätter Olsson.

Övriga svenska lag i kvalet som dock går i andra och tredje rundan är Häcken, Malmö och cupvinnaren mellan Göteborg och Djurgården.


You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply