Gameiro matchjälte för PSG

Paris Saint-Germain gick in på hemmaborgen Parc des Princes med goda resultat i ryggen, för att jämföra med dagens motståndare, FC Sochaux-Montbeliard, som inför mötet låg på en mindre imponerande 15:e plats i Ligue 1. En skillnad som skulle göra sig uppenbar från början till slut.

Laget från huvudstaden tog kommandot omgående, och tvingade Sochaux att jaga mycket boll, när de stod för en stor andel av bollinehavet. Utan att ha skapat några riktigt kvalificerade målchanser under matchinledningen, skulle PSG spräcka nollan redan i den elfte minuten. Det skedde efter att mittfältaren Javier Pastore vände upp på mittplan, och passerade flera motståndare innan han hittade en djupledslöpande Kevin Gameiro med en känslig passning. Gameiro sprang ifrån sin markering och satte på ett typiskt målskyttsmanér bollen mellan benen på bortamålvakten, Simon Pouplin.

PSGs dominans ökade stegvis och det dröjde inte lång tid ytterligare innan ledningen skulle dubblas – ännu en gång genom Kevin Gameiro. I den 33:e minuten var det Ibrahimovic som med ett väggspel hittade ut till kompisen och vänsterbacken Maxwell, som i sin tur skruvade bollen runt backlinjen, mot den bortre stolpen där Gameiro befann sig. Anfallaren gjorde inte några misstag den här gången hellre, och placerade bollen förbi Pouplin i Sochaux-målet.
Ett till synes chanslöst Sochaux gick till pausvila med ett 0-2-underläge. Ett resultat som sett till hur matchbilden hade sett ut, kunde ha varit större.

Ut till andra halvlek kom ett hungrigt bortalag, som skulle komma att möta ett defensivt inställt hemmalag. Men sett till indivduell skicklighet visade det sig vara en stor klyfta lagen emellan, och Sochaux-spelarna hade inte mycket att säga emot när de ställdes mot stjärnor som Thiago Silva, Pastore och Zlatan Ibrahimovic.
Paris-klubben kunde utan vidare besvär spela av de sista 45 minuterna av matchen, och tillkännagavs segern med 2-0. En seger som får ses som en dag på jobbet för ligatvåan, då de inte imponerade utöver det vanliga utan endast gjorde vad som krävdes för tre poäng denna kväll.