Galen vändning av Palace – ligatiteln långt borta för Liverpool

Liverpool var i behov av tre poäng när man reste till södra London för att ta sig an formstarka Crystal Palace på ett kokande Selhurst Park.

I den 18:e matchminuten skulle Liverpool också ta ledningen. Steven Gerrards vänsterhörna nådde en helt omarkerad Joe Allen som kunde sätta huvudet till och ge gästerna ledningen. Det var mittfältarens första mål för säsongen. Palace stod upp bra och den första halvleken bjöd inte på några fler mål.

Fler mål skulle dock komma. I den 52:a minuten ökade Daniel Sturridge på till 2-0 med ett skott som styrde via en Crystal Palace-spelare. Bara 3 minuter senare så var det dags igen. Luis Suarez rann igenom och placerade in sitt 31:a ligamål för säsongen bakom Julian Speroni i Palace-målet. En annan het spelare, Raheem Sterling, svarade för framspelningen.

Tony Pulis mannar skulle dock visa på moral. I den 79:e minuten kom 1-3 genom Damien Delaney med ett skott utifrån som styrde via Glen Johnson. Man var dock inte färdiga där. Bara 2 minuter senare snurrade publikfavoriten Yannick Bolasie på vänsterkanten och serverade nyss inkomne Dwight Gayle som placerade in bollen bakom Mignolet. Samma Gayle skulle även fullborda den makalösa vändningen när han stänkte in 3-3 i den 88:e minuten.

Fullständigt galen vändning av Crystal Palace. Oerhört tungt för Liverpool som såg ut att ha god kontroll på matchen. Poängtappet gör att man måste förlita sig på att Manchester City ska tappa poäng i de två återstående matcherna för att ha fortsatt chans på sin första ligatitel på 24 år.