bet365

GAIS hemma: Låt oss skilja på folk och folk

Ni vet hur det är när man är ny någonstans – oavsett om det handlar om en skola, arbetsplats eller bara ett nytt socialt umgänge ser det nästan alltid likadant ut. Vi människor har fruktansvärt lätt att döma varandra utifrån ett första intryck och det är flera gånger folk har tittat snett på mig när jag introducerat mig som fotbollsfan. 
 
För något år sedan, eller kanske två,  arbetar jag som ungdomsledare och lyckades, genom bara ett par ord, vända upp och ner på ett tiotal 14-åringars världsbild. Det jag sa var egentligen inget annat än mitt namn och att jag hade fått på tok för lite sömn, eftersom jag natten innan hade streamat spansk fotboll på min dator (ja ni vet hur spanjorerna är med tider). Men varför kunde de inte tro det? Jo, det var nämligen så att jag presenterade mig med ett aning mer berett ordförråd en vad en fotbollssupporter förväntas besitta, samt att min outfit för dagen bestod av skjorta under en stickad, långärmad tröja, samt ett par HM-chinos. Från första ögonblicket hade jag mer eller mindre fått en nördstämpel på mig (som till en viss grad kanske stämmer, även om jag själv kanske har svårt att erkänna det) och de kunde inte tro att en människa med detta utseende kunde vara intresserad av något sådant.
 
Jag läser böcker och älskar det dessutom. Visserligen handlar en majoritet av dessa om fotboll, men jag har dessutom ett starkt intresse för retorik och framför allt politik, vilket jag gärna talar öppet om. Vad jag vill komma till är hur som helst att vi alla är människor, och människor är unika varelser. Dagen efter GAIS-matchen fick jag öppet stå till svars för en handling jag inte ens varit i närheten av att vara delaktig i, vilket är ren och skär idioti. Jag älskar min klubb och kanske tycker illa om en hel del motståndare, men jag, likt flera tusentals till, är helt vanliga människor som bara vill njuta av den underbara sporten fotboll. Låt oss skilja på folk och folk, för alla som älskar sport behöver nödvändigtvis inte älska att slåss.
 
Christian Sundqvist

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply