Freiburg segrade i Baden-derbyt

SC Freiburg tog ett jättekliv upp på europaplats när man hemma på Mage Solar Stadion besegrade gästande Stuttgart i Baden-derbyt med 3-0. Jan Rosenthal öppnade målskyttet i den första halvleken för hemmalaget, som skulle utöka två gånger om i den andra mot ett blekt bortalag.

Det var Freiburg för hela slanten i det intressanta toppmötet i omgång 13. Hemmalaget tog kommandot direkt och höll i taktpinnen matchen igenom. Målchanserna radades upp och hela 26 skott mot Stuttgart 8 avlossades mot det offensiva målet. Sifforna kunde skrivits till ännu högre, men Sven Ulreich räddade sitt Stuttgart för att bli totalförnedrad inför 21 000 åskådare.

Men även Ulreich fick till slut kapitulera, när hemmalaget attackerade i full fart. Bollen nådde till slut Jan Rosenthal som läckert lirkade in 1-0 vid förstastolpen, utan chans för målvakten. Stuttgart skapade inte mycket mot hemmamålet och såg slitna ut efter veckans uppvisning i Europa League-spelet. Man lyckades dock motstå Freiburg-pressen i de återstående minuterna av den första halvleken, men föll igen helt i halvlek nummer två.

Mål nummer två skulle falla in i den 67:e matchminuten. En frispark från höger nådde in i straffområdet, där Sven Ulreich hängde tvätt och lyckades inte boxa bort bollen från faran. Hans styrning nådde istället Pavel Krmas som enkelt lade in 2-0 i öppen kasse.

Försvarsmissarna fortsatte för Stuttgart och Freiburg fortsatte att mata på för ännu en utökning. En sådan kom också när Daniel Cagliuri mycket vackert skarvade ner bollen till Max Kruse som sprang i djupled och placerade in 3-0 efter en perfekt första-touch.

Fler mål kunde det ha blivit, men efter 90 minuters spel kunde Tobias Welz blåsa av tillställningen på Mage Solar Stadion. Freiburg tog en välförtjänt, logisk trepoängare och kunde därmed förflytta sig från mittens rike och lägga sig på den sista europaplatsen. Stuttgart blir kvar på plats 16, efter att ha inkasserat sin femte förlust för säsongen.