Freiburg bortabesegrade Hannover

SC Freiburg stod som vinnare efter nittio minuters spel i bortamatchen mot Hannover 96 under lördagen. Bortalaget hade nämligen gjort två mål medan Hannover bara mäktat med att göra ett och därmed förlorat.

Yttermittfältaren Jonathan Schmid gav Freiburg ledningen med 0-1 efter elva minuter framspelad av Daniel Calgiuri. Mohammed Abdellaoue, som startade på topp tillsammans med Mame Biram Diouf, kvitterade dock till 1-1 i den 33:e minuten på en straffspark.

Tio minuter in i andra halvlek återtog Freiburg dock ledningen tack vare Jan Rosenthal, som spelade som släpande anfallare bakom Max Kruse från start. Han fick en passning av just Kruse och förvaltade den på allra bästa sätt; genom att överlista Ron-Robert Zieler och ge bortalaget segervittring.

Hannover startade en kvitteringsjakt men fick inte med sig något mer ur matchen, istället kunde Freiburg hålla undan och vinna med 1-2. Trepoängaren medför att de nu ligger på nionde plats i Bundesliga, bara ett poäng efter Hannover som just nu har den sista Europa-platsen – sjätteplatsen.