Uppgifter: Cech flyttar till Arsenal

Chelsea-målvakten kan vara på väg till rivalerna

Efter att ha blivit petad från startelvan har Petr Cech uttryckt sin önskan om att få lämna Chelsea. Nu verkar det som att ärkerivalerna Arsenal kan bli tjeckens nya klubbadress.

Hållit nollan 228 gånger för Chelsea – 15 titlar

Petr Cech, 33, är en av 2000-talets absolut bästa målvakter. Han värvades till Chelsea 2004, för elva år sedan, när han lämnade franska Rennes efter två säsonger som ordinarie i Ligue 1. Sedan dess har den tjeckiske landslagsmålvakten spelat 493 matcher för London-klubben, hållit nollan 228 gånger och bara släppt in 393 mål (ett snitt på 0,80 mål insläppta/match). Dessutom har han varit med och vunnit en hel rad olika titlar:

  • 4 Premier League
  • 1 Champions League
  • 1 Europa League
  • 4 FA-cupen
  • 3 Ligacupen
  • 2 Community Shield

Mourinho valde att satsa på Courtois

Men allt har sitt slut och det blev Petr Cech snabbt varse om när Chelsea-managern José Mourinho valde att satsa på den belgiske landslagsmannen Thibaut Courtois, 23, mellan stolparna efter att denne varit utlånad till Atlético Madrid i tre raka säsonger. Cech fick nöja sig med att mestadels sitta på bänken och titta på när Courtois spelade. Sammanlagt blev det ändå 16 matcher för tjecken, att jämföra med belgarens 39 matcher. Men för en spelare som är van vid att spela alla matcher – vecka efter vecka – så är det alldeles för lite med 16 matcher på en hel säsong. Därför har Cech varit tydlig med att han vill lämna de regerande Premier League-mästarna under sommaren för att få mer speltid.

Tackar nej till PSG – vill till Arsenal

Manchester United är på väg att förlora stjärnmålvakten David de Gea, 24, till Real Madrid och har ryktats vara intresserade av Cech. Paris Saint-Germain har också visat sitt intresse för den 112-faldige landslagsmannen från Tjeckien, om man ska lita på de rykten som florerat i media. Men enligt franska L’Equipe är det ingen av dessa klubbar som 33-åringen kommer skriva på för i sommarens transferfönster – istället är det Chelseas stadskollegor och ärkerivaler Arsenal som ser ut att gå vinnande ur striden. Cech ska, enligt L’Equipe, ha tackat nej till PSG (som la beslag på samtliga fyra titlar i Frankrike under den gångna säsongen) och istället bestämt sig för att flytta till FA-cupmästarna Arsenal.

Petr Cech har kontrakt med Chelsea fram till den 30 juni 2016 men det är föga troligt att han väljer att fullfölja sitt avtal med klubben.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply