Milan värvar stjärnan från Newcastle

Newcastles Moussa Sissoko kan lämna för spel i Serie A

Den franska mittfältaren kan snart lämna Newcastle för ett Italienäventyr. Uppgifter nämner dock att fransmannen inte blir billig.

Åren har gått sedan Moussa Sissoko lämnade sin moderklubb Toulouse FC för att spela i Premier League med Newcastle. Då var han 23 år gammal och redan hunnit spela över 200 matcher för den franska klubben. Övergångssumman engelsmännen betalade var liten, enbart 18 miljoner kronor.

När Moussa Sissoko anlände till Newcastle hade saker och ting förändrats i klubben, man hade fyllt spelartruppen med fransmän vilket bidrog till en snabb acklimatisering för mittfältaren. Sedan dess har han varit en nyckelspelare för ”The Magpies”, med sin fysik och arbetskapacitet har han löpt igång oberäkneligt många kontringar och dessutom gjort 10 ligamål under sina 82 framträdanden.

Newcastle redo att släppa – Men inte billigt

När en spelare varit lika betydelsefull som Sissoko varit för Newcastle så är det förståeligt att man inte vill se spelaren lämna. Men fransmannen ska vilja spela i AC Milan som i sin tur ska vilja ha honom. Därför har Newcastle gått med på att släppa mittfältaren.

Ska det bli en affär så får Milanoklubben dock öppna plånboken, enligt Daily Mail kräver Newcastle över 200 miljoner kronor. Prislappen behöver inte nödvändigtvis bli ett problem för italienarna, nyligen fick AC Milan in en kinesisk miljardär som investerare.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply