Bekräftar: Mbappé ville lämnar PSG i somras

Bekräftar: Mbappé ville lämnar PSG i somras

Det blev ingen flytt för Kylian Mbappé till Real Madrid i somras. Nu bekräftar superstjärnan att han ville lämna Parc des Princes.
– Jag bad om att få lämna i juli månad, säger han.

Med endast ett år kvar på kontraktet var Kylian Mbappé på väg att lämna Paris Saint-Germain för spel i Real Madrid. Summan sades ligga på runt 180 miljoner euro men PSG var klara, man ville inte sälja spelaren.

Nu bekräftar Mbappé att han meddelade klubben att han ville flytta i somras.

– Jag bad om att få lämna i juli, för från det ögonblick jag inte ville förlänga ville jag att klubben skulle få en transfersumma för att få in en kvalitetsersättare, säger Mbappé till RMC Sport och fortsätter:

– Klubben har gett mig mycket, jag har alltid varit glad under de fyra år jag har varit här och det är jag fortfarande. Jag sade det tidigt så att klubben kunde reagera. Jag sa också: ”Om ni inte vill att jag lämnar så stannar jag”.

Den franske superstjärnan har vid flera tillfällen sagts ha meddelat sitt beslut att lämna under den sista veckan i augusti, något han nu förnekar.

– Personligen uppskattar jag inte att PSG sa att jag ville lämna sista veckan i augusti, för det är fel. Det fick mig att känna mig som en tjuv. Jag informerade dem tidigt, i slutet av juli, säger Mbappé.

Anfallaren säger även att han inte tackade nej till att förlänga.

– Folk säger att jag tackade nej till sex-sju kontraktsförslag, att jag inte pratar med Leonardo (sportchefen) längre, men det är absolut inte sant.

Mbappé har kopplats ihop med bland annat Real Madrid, Liverpool och Manchester City.

SE ÄVEN: Uppgifter: AC Milan förbereder bud på mittfältsstjärnan

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply