Ligue 1: Topp 10 värvningar

Under januari månad har det stundtals känts som att den franska ligan har länsats på alla stjärnor, talanger och profiler. Det stämmer visserligen – till en viss del. Men jag hade nu tänkt fokusera på de värvningar som lagen har gjort, med hjälp av en topp 10-lista.

10. Adrien Rabiot (från Paris Saint-Germain till Toulouse, lån)
Kommentar:
Enorm talang som är fostrad i huvudstadsklubben kommer att representera Toulouse resten av säsongen. Den 1995-födde mittfältaren har, trots sin ringa ålder, en hel del kvalitéer på planen som förtjänar att visas mer frekvent. Därför anser jag utlåningen vara nyttig, för båda PSG, Toulouse och Rabiot själv, som en del av utvecklingen av en av Frankrikes största talanger.

9. John Mensah (klubblös till Rennes)
Kommentar:
Den rutinerade mittbacken är nu tillbaka i Rennes, klubben har representerade mellan åren 2006-2008. Dock är det oklart huruvida Mensahs kvalitéer sitter i från förr, som han visade i synnerhet bärandes Rennes-tröjan. Efter en misslyckad sejour i Lyon, vilket ledde till lån till Sunderland, är nu ghananen tillbaka i sin kära franska klubb. Om saker och ting blir som de brukade vara har laget fått tillbaka en riktig guldklimp i John Mensah.

8. Julien Faubert (från Elazigspor till Bordeaux)
Kommentar:
Med spel i Real Madrid på meritlistan behöver ingen närmare förklaring till varför Faubert är en stor värvning för Bordeaux. Även om yttermittfältaren på senare år har gått en liten omväg, via bland annat turkiska Elazigspor, är han nu tillbaka i klubben där allt startade. Sägas ska dock att det var sex år sedan han senast spelade i Ligue 1, så hans cv kan tala osanning. Är Faubert en spelare att räkna med fortfarande?

7. Mathieu Bodmer (från Paris Saint-Germain till Saint-Etienne, lån)
Kommentar:
Att mittfältaren skulle lämna PSG var väntat, och lyckligsvis för de grönklädda blev det de som kunde snappa upp den underskattade Bodmer. Spelaren kommer nu gå från att vara utanför den stjärnspäckade trupp som han var innan till att bli en viktig kugge i en central roll i Saint-Etienne. Det är svårt att undgå att glädjas å fransmannens vägnar, som förhoppningsvis kan hitta tillbaka till formen han visade under sin tid i Lyon.

6. Modou Sougou (från CFR Cluj till  Marseille)
Kommentar:
En notorisk målskytt som värvades för att mer eller mindre ersätta Loic Rémy i topplaget. Har visat i flera klubbar i framförallt den portugisiska ligan att det är en formidabel målgörare som Ligue 1 nu har att göra med. Senegalesen visade även upp sitt bästa register i sin senaste klubb, Cluj. Kan formen hålla i sig även i den franska ligan?

5. Michael Landreau (från Lille till Bastia)
Kommentar:
Landreau besitter erfarenheter från båda klubb- och landslagsnivå som de flesta målvakter bara drömmer om. Men keepern börjar komma till åren, och har nu valt att smått trappa ner via en flytt till Bastia. Men kan suget komma tillbaka till fransmannen, och kan han lyckas hålla kvar sin nya klubb ovanför nedflyttningsstrecket?

4. Alaixys Romao (från Lorient till Marseille)
Kommentar:
Togolesen har imponerat stort i överraskningslaget Lorient under säsongen, vilket fick Marseille att kvickt agera och knyta till sig mittfältaren. Är lite av en ”latebloomer” vilket gör det hela extra spännande. Kan han ta fram en ny nivå i sin nya klubb, eller har han redan nått sin kulmen?

3. Eden Ben Basat (från Stade Brestois till Toulouse)
Kommentar:
Den israeliske målkungen har gått och blivit lite utav en personlig favorit för min del under säsongen, där han i bottenlaget Brest har mäktat med 9 mål på 20 matcher. Det ska nu bli spännande att se hur han klarar sig i ett mer spelförande lag som Toulouse. För att han är giftig som en kobra på kontringar, främst vad det gäller frilägen, visste vi redan – men i hans nya lag blir det nu en annan grej. Nu är han inte längre den största stjärnan, utan snarare inte mer än en anfallare av rang. Hur axlar han den rollen?

2. David Beckham (från LA Galaxy till Paris Saint-Germain)
Kommentar:
Förmodligen den mest oväntade och intressanta värvningen under övergångsfönstret i Ligue 1. Svårt att säga riktigt var han står nuförtiden, men med den gudomligt känsliga högerfot som han har kan jag inte annat än börja smådregla lite med svenska ögon sett. Hans inlägg borde kunna gynna Zlatan något enormt i straffområdet, trots att engelsmannen inte agerar lika snabbt som förr. En annan fråga jag ställer mig är hur det blir vid PSG:s frisparkar i bra skottläge? Det återstår att se hur de två specialisterna löser den biffen.

1. Lucas Moura (från Sao Paolo till Paris Saint-Germain)
Kommentar:
Även om övergången blev klar i somras så får man väl lov att ha med denna praktvärvning på januaris lista, då det var först denna månad som brassen anslöt till huvudstaden. Lucas har nu ett par matcher med sin nya klubb i bagaget, och han har redan visat att han är en spelare av en helt annan dimension. Offensivt har han på kort tid blivit en av PSG:s viktigaste pjäs, och med den fart och det spelsinne han besitter är det inte konstigt att det har blivit så.

 

Håller du med i valen? Vem saknar du, eller vem vilka vill du byta plats på? Diskutera gärna!

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365