bet365

Imbula kan presenteras innan veckoslutet

bet365

Giannelli Imbula kommer presenteras av Inter före måndag uppger Sky Italia

Det räcker inte med en stor fransk defensiv mittfältare för Inters del. Utöver nyligen värvade Geoffrey Kondogbia är man nu nära Marseilles guldklimp Giannelli Imbula och en affär kan presenteras innan veckoslutet.

När Guingamp tog steget upp i Ligue 1 2013 var den största anledningen en stor gänglig talang som rensade rent på mitten, både framåt och bakåt. Giannelli Imbula var bara 20 år gammal under sin genombrottssäsong i Ligue 2 för En Avant Guingamp – men vilket genombrott det var. Han utsågs till ligans bästa spelare och med sitt box-till-box-spel drog han till sig intresse från klubbar som Marseille, Lyon, Arsenal, Chelsea och Juventus. 

Det blev Marseille som värvade Imbula från Guingamp för drygt 60 miljoner kronor. I Marseille matchades han in varsamt och han tog snabbt tillvara på chansen och blev ordinarie redan efter ett par månader i klubben. I Marseilles offensiva spel blev Imbula en absolut nyckel med sin genombrottsskicklighet och påminner stundtals som en tunnare, dribblingsskickligare Yaya Touré. Men Marseille ser ut att tappa sin guldklimp till Inter redan inom de närmsta dagarna.

Kostar Inter nästan 200 miljoner kronor

Sky Italia uppger att en affär mellan Marseille och Inter kommer bli av. Klubbarna ska ha kommit överens om alla sina villkor och det som återstår är vissa personliga villkor för Imbula.

Affären inkluderar en säsongs lån till Inter som kostar 9 miljoner kronor. Därefter har Inter en obligatorisk köpoption på cirka 180 miljoner kronor vilket innebär att Imbula kommer bli en Inter-spelare, men klubben tvingas göra på detta vis dels för att möta FFP-reglerna men dels för att slippa ta onödiga lån. Nyss köptes nämligen Geoffrey Kondogbia för över 300 miljoner kronor.

Sky Italia uppger att affären kommer bli offentliggjord innan veckan är slut, alltså före måndag den 29e juni.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply