Chelsea är laget med flest landslagsspelare 2014

bet365

Jose Mourinho befogar över truppen som har flest spelare med internationella framträdanden 2014. 73,8 % av spelarna i Chelseas trupp har representerat sitt landslag under året. Kanske är det därför man leder Premier League och rankas som en av de största utmanarna till Champions League-titeln i år.

Real Madrid (77,3 %) som i somras värvade VM-stjärnan James är de som spenderar mest pengar på spelare i världen men mäktar trots detta inte med att rå på Chelsea. Barcelona (74,1 %) är inte lika dominerande som tidigare och det påverkar antalet landslagsspelare. Tidigare bestod Spaniens landslag av idel Barcelona-spelare men så är inte fallet idag. Bayern München på fjärdeplats (73,1 %) och Borussia Dortmund på femteplats (71,4 %) är de som utgör det tyska landslaget som gick segrande ur sommarens VM.  

Jämför man de olika ligorna så är det Premier League som dominerar även där. 43,5 % av spelarna i Premier League representerade sitt landslag under året. Tyska Bundesliga ligger tvåa på listan med 34,1 %. Därefter kommer ryska ligan (26,2 %), Serie A (25,3 %), Ligue 1 (22 %) och La Liga (21 %). Noterbart är att La Liga ligger sämst till av dessa ligor då den av många anses som den bästa.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply