Aston Villa har hittat Bentekes ersättare

bet365

Jordan Ayew har setts ut som Christian Bentekes ersättare

Christian Benteke såldes till Liverpool för några dagar sedan för runt 400 miljoner kronor. Nu har Aston Villa sett ut belgarens ersättare och han kommer från Ligue 1.

Att ersätta Christan Benteke är ingen lätt uppgift för Aston Villa. Den väldiga belgaren spottade in 42 mål på 88 Premier League-matcher för klubben och det kom därför som en tuff smäll när han skrev på för Liverpool. Det hjälper inte Villa att man dessutom har tappat lagkaptenen Fabian Delph till Manchester City efter en del kontroverser.

Man har redan ersatt Delph i form av Lilles mittfältare Idrissa Gueye som blev klar för någon vecka sedan. En ersättare till Benteke har ännu inte presenterats, men nu ska Tim Sherwood ha sett ut vem han vill ha som sin stjärnanfallare nästa säsong. Det är Jordan Ayew från Ligue 1-klubben Lorient.

Sky Sports rapporterar om förhandlingar

Enligt Sky Sports har Lorient redan accepterat ett bud på Ayew. Budet ska ligga på 150 miljoner kronor och Ayew ska flyga till Birmingham senast under lördagen för att genomgå läkarundersökningen och presenteras därefter. Sky Sports uppger inte hur långt kontraktet kommer sträcka sig men det ryktas om fyra eller fem år.

Jordans storebror, Andre Ayew, flyttade han också till Premier League i sommar. Han flyttade från Marseille till Swansea och nu kan de båda mötas nästa säsong i Premier League också.

Jordan Ayew gjorde 12 mål på 26 framträdanden i Ligue 1 för Lorient. 23-åringen har även gjort 111 matcher för Marseille och på dem producerade han 14 mål.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply