Arsenal och Milan i dragkamp om Zlatan Ibrahimović

Arsenal och Milan i dragkamp om Zlatan Ibrahimović

Zlatan Ibrahimović ser ut att lämna Paris Saint-Germain i sommar

Zlatan Ibrahimović lämnar med största sannolikhet Paris Saint-Germain efter säsongen. Flera europeiska storklubbar jagar svenskens signatur, där Arsenal och A.C Milan ser ut att ha störst chans.

För fjärde säsongen i rad kan Zlatan Ibrahimović och hans Paris Saint-Germain titulera sig som Ligue 1-mästare. Men snart verkar skyttekungens dagar på Parc des Princes vara räknade. Han själv har öppnat för en flytt bort från den franska huvudstaden, då hans kontrakt med klubben löper ut i sommar. Klubbar som Chelsea, Bayern München, Real Madrid och flera i MLS har alla nämnts som tänkbara klubbadresser. Men i förarsätet sitter Arsenal och Milan, som ser ut att göra upp om svenskens underskrift.

”Zlatan älskar den här staden”

Anfallsstjärnan ska enligt uppgifter själv ha begärt att få spela i Italien igen, och helst i Milan. Nu uttalar sig Serie A-klubbens gamle sportchef, Ariedo Braida, om en eventuell återvändo för Ibrahimović till San Siro.

– Ibrahimović älskar den här staden, Milano, väldigt mycket. Jag tror att han kan bestämma sig för att återvända och dra på sig den rödsvarta tröjan igen, säger Braida till Mediaset Premium.

Men trots Zlatans kärlek till den italienska staden, så finns det nackdelar med en flytt till just Milan. Först och främst har deras ekonomi varit rejält ansträngd under de senaste åren, och först nu ska man göra en rensning i truppen där minst åtta spelare lämnar i sommar. Dessutom placerar man sig på en sjätteplats i ligan, vilket varken innebär spel i Champions League eller Europa League. En annan Milano-klubb som däremot ligger på en Europaplacering är Inter, som 34-åringen också spelat för tidigare i karriären.

Kan tänka sig att bo i London

Under lördagen rapporterar The Telegraph att ”Ibra” inte kan tänka sig en flytt till staden Manchester, men utesluter inte en flytt till London. Chelsea har som tidigare nämnt visat intresse för hans tjänster, men spelaren själv har inte ställt sig särskilt positiv till erbjudandet. Däremot uppges han vara desto mer angelägen av en flytt till Arsenal, det enda problemet är svenskens lönekrav. Gunners har alltid varit strikta med sin lönepolicy, och frågan är om de skulle strida mot sitt eget regelverk för en spelare vars karriär lider mot sitt slut.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply