Frankrike tog en komfortabel seger mot Honduras

Schweiz hade tidigare under kvällen slagit Ecuador där segermålet kom på stopptid. Det gjorde att gruppfavoriten Frankrike var piskade att vinna mot den troliga jumbon Hoduras.

Trots pressen, så blev aldrig Honduras något stort hinder för fransmännen. Förbundskapten Didier Deschamps mannar vann minst sagt komfortabelt med 3-0. Matchhjälte blev Real Madrids Karim Benzema som gjorde två mål, och låg bakom det tredje.

Den första halvleken var en sömnig historia. Frankrike försökte skapa, och gjorde det bra, men när det var dags för en avgörande passning så fanns inte kvaltiteten där. Men motivationen var det inget fel på. Paul Pogba rök ihop rejält med Honduras Wilson Palacios, som avslutades med en ful eftersläng av den förstnämnde. Spelarna belönades med varsitt gult kort.

Samma duo avslutade även halvleken med att ryka ihop. Den här gången var dock inte Pogba med på noterna. Palacio tryckte till fransmannen stenhårt i ryggen innanför straffområdet, och domaren tvekade inte på att döma straff. Palacios ingripande belönades tråkigt nog även denna gång med ett gult kort. Det betydde att det var hans andra, och han åkte ut.

Straffen lades stensäkert av Karim Benzema och 1-0 var ett faktum.

Benzemas självförtroende höjdes till skyarna, för redan tre minuter in i andra halvlek slog anfallaren till igen. Men målet räknades som självmål efter att det var målvakten Noel Valladares som sjabblade in skottet. En stor faktor till målet var även Mathieu Valbuena som slog en strålande pass till Benzema.

Karim Benzma nöjde sig inte med ett enda mål på pappret, utan när en retur dök upp i straffområdet efter 72 spelade minuter, då var han där. Stenhårt tryckte han upp bollen i nättaket.

3-0 blev även slutresultatet och Frankrike parkerar på en förstaplats i gruppen tack vare bättre målskillnad än tvåan Schweiz.