Frankfurt plockade sjunde segern

Eintracht Frankfurt forstätter att plocka trepoängare i det tyska finrummet, efter ännu en seger på hemmaplan mot ligajumbon FC Augsburg. Någon komfortabel sådan blev det inte, när gästerna lyckades reducera tillställningen två gånger och var dessutom nära på att utjämna matchen vid ett par tillfällen. Avgörande 4-2 kom dock med kvarten kvar att spela, när Alexander Meier satte spiken i kistan från elva meter.

Hemmalaget började offensivt direkt och fick också utdeldning i ett tidigt skede. När man fick frispark i matchens sjunde minut, skruvade Stefan Aigner in bollen som styrdes in av bortaförsvararen Sascha Mölders och in i nät.

Frankfurt ville utöka sin ledning och satte Augsburg-försvaret under konstant press. Efter en halvtimmes spel skulle målskörden utökas, när Takashi Inui lägger en suverän djupledspassning till Stefan Aigner. Mittfältaren blir helt ren och rundrar målvakten innan han rullar in bollen i mål. Sebastian Langkamp, som blev omsprungen av Aigner, försökte rädda bollen på mållinjen, men fummlade istället in den i eget mål.

De vitklädda gästerna skapade få chanser, men skulle trots det få in en reducering precis innan paus. På en hörna studsade bollen ut till Ja-Chaeol Koo som dunkade in reduceringen utanför straffområdet.

Bortalaget fick en nytändning i och med reduceringen, men efter pausvilan var det Frankfurt som skulle öppna bäst och också utöka ledningen. I matchminut 52 spelade Stefan Aigner in bollen till en helt ren Alexander Meier i straffområdet, som enkelt lade in bollen till höger om målvakten Mohamed Ansif.

Sascha Mölders skulle revanschera sig för självmålet och kunde reducera tillställningen på Commerzbank Arena, när Thorsten Oehrl lade bollen till en helt ren Mölders från en meter. Med 25 minuter kvar stod det 3-2 till Frankfurt och gästerna från Augsburg jagade kvittering. Istället skulle Alexander Meier sätta spiken i kistan, när han hur säkert som helst placerade in en straff i den 75:e matchminuten. Bortalaget lyckades aldrig reducera och fick se sig slagna åttonde gången den här säsongen. Markus Weinzierls mannar förblir jumbo i tyska Bundesliga, medan Eintracht Frankfurt forsätter att hänga på i toppen, på en tredje plats.