Formsvagt Lyon tog förlösande seger

I början på det nya året var Lyon med i den absoluta toppen av ligan, och ansågs vara det största hotet mot PSG i jakten på titeln. Det ändrades snabbt efter att laget gång på gång kammade noll, ofta mot tillsynes lite sämre motstånd. Inför dagens möte med Toulouse, som inte heller har motsvarat förväntningarna 2013, hade hemmalaget tre förluster i bagaget, varav samtliga tillkom mot lag från den undre halvan av tabellen. Därför var tre poäng mer än välbehövliga, för båda lagen, i matchen som endast bjöd på en segrare.

Hemmalaget fick en drömstart på Stade Gerland, där den unge mittfältaren Clement Grenier lyckades sätta det viktiga ledningsmålet redan efter åtta minuters spel, framspelad av yttern Alexandre Lacazette. Målyran skulle dock inte vara särskilt länge för Lyon. Den spelmässigt jämna inledningen skulle nämligen resultera i ett jämnt resultat likaså. När klockan visade 28 minuter tilläts ett av Toulouses glädjeämnen denna säsong, Wissam Ben Yedder, kvitterade till 1-1.

Med det resultatet begav sig spelarna till omklädningsrummen för halvtidsvila. Men den ställningen skulle inte vara länge alls, då ett mål återigen föll i början av den följande halvleken, och återigen var det Lyon som stod för det. Målskytt blev en ovan sådan. Försvararen vid Bakary Kone kunde med sin lyckoträff placera Lyon i förarsätet i matchen, för andra gången.

Toulouse jagade febrilt ett kvitteringsmål, samtidigt som hemmalaget gjorde allt i sin makt för att bibehålla de tre poängen som de satt med för tillfället. Lyons anfallare Bafetimbi Gomis skulle se till att gästerna fick lämna planen besvikna. Med sitt 3-1-mål med 20 minuter kvar av matchen kunde segern tillskrivas Lyon, som därmed tar tillbaka sin plats som trea i Ligue 1 medan dagens förlorande lag fortfarande är bofast under mittenstrecket.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply