Augsburg tog livsviktig seger

Augsburg chockade verkligen hela Tyskland under söndagen när man skrällvann hemma mot europajagande Eintracht Frankfurt. Hemmalaget skapade helt klart flest målchanser och fick utdelning. Efter dryga kvarten prickade Paul Verhaegh ribban, då sköt man in sig och kunde tio minuter senare ta ledningen genom Sunderlandlånet Ji Dong-Won.

Hemmalaget var verkligen helt klart bättre än Frankfurt och man kunde undra vilket lag som befann sig vart i tabellen. Bara fyra minuter efter ledningsmålet tilldömdes man en straff som Jan-Ingwer Callisen-Bracker dock bommade.

Tio minuter in i den andra halvleken var det återigen Ji Dong-Won som nätade för Augsburg som verkligen chockade Frankfurt som inte alls var att känna igen i den här matchen. Slutresultatet blev 2-0 och det innebär att Augsburg knappade in på Fortuna Düsseldorf som ligger på första platsen ovanför nedflyttningsstrecket, Augsburg kvar på kvalplats alltså. Frankfurt har fortfarande sin europaplats än så länge, men det är just nu den sista man innehar och både Mönchengladbach samt Hamburg närmar sig med bara en poäng efter Eintracht.