Fördel Benfica efter första semifinalen

Det var dags att sparka igång semifinalerna i Europa League, och en utav dessa matcher var tungviktsmötet mellan Benfica och Juventus.

Matchen hann dock knappt starta innan matchens första mål trillat in. Det var den argentinske landslagsbacken Ezequiel Garay som prickade in 1-0 till portugiserna.

Hur mycket än Juventus sedan försökte replikera så fick man inte in bollen i nät. I den 73;e minuten hittade de intalienska ligaledarna äntligen rätt då Carlos Tevez skickat in kvitteringen bakom Artur i Benfica-målet.

Ett kryss var dock inte nog för hemmalaget, utan man tog tillbaka ledningen genom anfallsstjärnan Lima ungefär tio minuter senare, och 2-1 blev även slutresultatet.

Detta resultat innebär alltså att Benfica åker till Turin med en resultatmässig fördel när man spelar returmatchen- Juventus lyckades dock få det där så viktiga bortamålet som kan komma att avgöra denna mycket spännande drabbning.