Fördel Sevilla i spanskmötet

Sevilla gästades av Valencia i det första mötet i den helspanska Europa League-semifinalen. Spelarna möttes av en fantastisk ljudkuliss på Ramon Sanchez Pizjuan.

Stärkta av detta var det också hemmalaget Sevilla som skulle göra målen i den första halvleken. I den 33:e minuten kom ledningsmålet genom QPR-lånet Stéphane Mbia. Kameruniern klackade in bollen bakom Guaita i Valencia-målet efter att Rakitic svarat för inläggsfrisparken.Bara 3 minuter senare skulle Emerys mannar utöka ledningen. Interna skytteligaledaren Carlos Bacca rann igenom och placerade säkert in bollen bakom Guaita.

Den andra halvleken blev en öppen historia med chanser åt båda håll. Valencia hade flera chanser, bland annat en ribbnick av Vargas och ett närskott av Jonas. Sevilla hade också möjligheter att i stort sett punktera denna semifinalserie.

Det blev dock inga fler mål och matchen slutar 2-0. Ett resultat som gör att ligafemman Sevilla har ett väldigt bra utgångsläge inför returen.