bet365

Landslagstruppen till VM i Frankrike

Landslagstruppen till VM i Frankrike

Det är dags för ett nytt världsmästerskap. I juni bär det av till Frankrike och det svenska damlandslaget kommer återigen att göra ett försök att ta den efterlängtade titeln. Sverige har varit representerat i alla VM sedan starten 1991, och trots fina meriter har det aldrig blivit ett guld. Det har däremot blivit ett silver och ett brons.

Under sommarens VM-kval såg det ett tag ut som att Sverige skulle missa VM när de förlorade en match mot Ukraina. Men efter en seger mot Danmark vann man kvalgruppen och gick vidare. Tufft motstånd väntar i gruppspelet, men innan man börjar att tänka på det måste en trupp tas fram och förbundskaptenen Peter Gerhardsson har en svår uppgift framför sig.

Grupp F 

Det var en relativt nöjd landslagsledning efter lottningen till gruppspelet innan jul. Sverige hamnade i grupp F med Thailand, Chile och USA. Mot de två första länderna är det svenska laget förhandsfavoriter. Den svåra nöten blir USA. De amerikanska damerna är regerande världsmästare och rankande som nummer 1 på FIFA:s världsrankning. Det kommer att bli femte gången som Sverige möter USA i ett gruppspel. USA har vunnit två gånger, Sverige en och en gång har det blivit oavgjort. Enligt betfairs sportkategorier med live fotboll odds och vinst odds är de regerande mästarna förhandsfavoriter med 3.50, medan Sveriges odds för den totala vinsten är 17.00. Det licensierade spelbolaget är godkänt av Spelinspektionen och uppgifterna i livespelen uppdateras ständigt, med förbehåll för eventuella fördröjningar.

Förbundskaptenens svåra uppgift

Kommande världsmästerskap kan bli det sista för flera rutinerade spelare. Nilla Fischer, Hedvig Lindahl och Caroline Seger har alla sagt att detta troligtvis är deras sista stora mästerskap. Framför allt har Fischer pratat om att avsluta sin karriär. I år gör hon sin sista säsong i tyska Wolfsburg och hon kommer att flytta tillbaka till Linköping för att avsluta, eller trappa ned. Förbundskaptenen Gerhardsson har sagt att han har sett ett helt annat fokus hos de rutinerade spelarna nu när det kan vara sista gången de är med. Men det finns också nya spelare som kan vara av intresse för VM-truppen. Mimmi Larsson blev bästa svenska målskytt under Algarve Cup med tre mål. Även Fridolina Rolfö och Anna Anvegård är starka kandidater till truppen.

Svenska truppen till VM i Frankrike
När det kommer till att ta beslutet säger sig förbundskaptenen inte ha några problem. Beslutet måste tas, men det är alltid tråkigt att lämna duktiga spelare hemma. Landslagsspelarna är jämna och det är inte enkla beslut som ska tas – vilket är positivt för svensk damfotboll. Det finns inte bara ett fåtal spelare som är kvalificerade. Det finns flera.

Kval till OS

Ju närmare vi kommer avsparksdatumet i Frankrike mellan värdnationen och Sydkorea den 7 juni, desto mer information kommer att komma om truppen. Pressen är samtidigt extra hård för att ta en av de två bästa placeringarna. Guld- och silvermedaljörerna kommer nämligen att direktkvalificeras till OS 2020.

De svenska damerna har redan ett OS-silver. Lika mycket som de vill ta ett VM-guld vill de också ta det olympiska guldet – med eller utan Fischer, Seger och de andra stjärnorna.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply

bet365