Barcelona förlänger med Lionel Messi?

Barcelona förlänger med Lionel Messi

Barcelona vill förlänga med superstjärnan

Neymar och Sergio Busquets har hittills nobbat en kontraktsförlängning med Barcelona. Men nu kan den katalanska storklubben istället erbjuda Lionel Messi ett nytt långtidskontrakt.

Lionel Messi utsågs nyligen till världens bäste fotbollsspelare på FIFA Ballon d’Or-galan för femte gången. Men den argentinske landslagsmannen sitter på ett utgående kontrakt med Barcelona sommaren 2018. Detta har lett till spekulationer kring hans framtid, där det bland annat har talats om en flytt till amerikanska MLS för att avsluta karriären. Tidigare har La Liga-klubben försökt få till en förlängning med stjärnorna Neymar och Sergio Busquets, men utan vidare framgång. Nu uppges katalanerna istället erbjuda Messi ett sexårskontrakt.

Vill avsluta karriären i Barcelona

Anfallsstjärnan har spelat i Barcelona under hela sin proffskarriär och har uppnått enorma framgångar med klubben. Han har därför varit tydlig med att det är i just Barça som han vill avsluta sin tid som professionell fotbollsspelare.

– Jag har alltid sagt det och jag upprepar det: Jag kommer att avsluta min karriär på min hemmaplan och min hemmaplan är Barcelona, sa Messi nyligen till franska L’Equipe.

På väg mot nytt långtidskontrakt

Nu ser Messis dröm ut att gå i uppfyllelse, åtminstone om man ska tro Mundo Deportivo, som avslöjar att spanjorerna tänker erbjuda honom ett kontrakt som behåller honom i klubben ytterligare sex år: ”Barça är klara med att Messi är mannen bakom framgångarna det senaste decenniet och vill att Messi ska avsluta sin karriär i klubben. Messi fyller 29 i sommar och planen är att binda honom fram till 35 års ålder”, skriver tidningen.

Samtidigt riskerar man att tappa Neymar och Sergio Busquets till klubbar som Manchester United, Manchester City eller Paris Saint-Germain.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply