bet365

Ferguson jämför van Persie med Cantona

Robin van Persie värvades från Arsenal till Manchester United under sommarens transferfönster och har sedan dess pangat in femton mål för United. Nu jämför Sir Alex Ferguson holländaren med fransmannen Eric Cantona, som värvades till klubben 1992 och ledde laget till den första ligatiteln på 26 år det följande året.

Cantona värvades från Leeds för 1,2 miljoner pund när United låg på åttonde plats i ligan och förde upp laget till en andraplats bakom just Leeds. Den nästföljande säsongen vann Manchesterklubben Premier League med tio poängs marginal, mycket tack vare Cantona.

– Jag känner att vi i Manchester United fick vår julklapp tidigt – precis i början av säsongen när Robin van Persie anlände till Old Trafford. Jag tror bestämt att grunden av ett framgångsrikt lag hänger på lagarbete och vi är inget enmanslag, men ibland finns det verkligen en situation där man är turlig nog att hitta den sista pusselbiten, berättar Ferguson till Sky Sports.

– Vi gjorde det när vi förde Eric Cantona till Old Trafford där han visade sig vara rätt spelare i rätt klubb just vid den rätta tidpunkten. Han blev katalysatorn och språngbrädan i vår jakt på framgång, avslutar Ferguson.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply