Ferguson hyllar Rooney

Rooneys framtid i United var ett stort samtalsämne och det var mycket spekulationer och osäkerhet kring engelsmannen under sommaren efter att Ferguson hävdade i slutet av förra säsongen att 27-årigen hade bett om att få lämna klubben.

Han var ett transfermål för Chelsea under fönstret, men United stod fast vid sitt beslut och vägrade att sälja engelsmannen till deras Premier League-rivaler.

Fergusons efterträdare David Moyes har varit nöjd med Rooneys tidiga säsongsform och märkte av den ”världsklass” som Rooney har, när han gjorde två mål i tisdagens 4-2 seger mot Bayer Leverkusen.

Rooneys skydd runt huvudet i Champions League-matchen tog honom till 200 gjorda mål för United, och Ferguson är också nöjd med hur han presterar.

”Wayne var fantastisk,” sa Ferguson till MUTV.

”Jag är glad att se att han har sin energi tillbaka, och hans syfte att attackera.”

”Jag är också väldigt glad över att se honom tillbaka som hur vi minns honom.”

Ferguson tillade:

”Vad som är viktigt och nyckeln till framgång är om Vida (Nemanja Vidic) är skadefri och med Van Persie och Rooney har vi anfallare som kan vinna matcher. Valencia är tillbaka i hans bästa slag. Det är fantastiskt hur ett tröjnummer kan påverka en spelare.”

”De Gea är mer mogen, och om Evra och Carrick fortsätter på det sätt som från förra säsongen blir det bra. Det fanns massor av pluspoäng.”

Ferguson har också försvarat Moyes efter hans landsman fick utstå kritik efter Uniteds 1-0 nederlag mot Liverpool tidigare denna månad.

Innan det vann Moyes med 4-1 mot Swansea i sin första Premier League-match, sedan kom en 2-0 seger över Crystal Palace i lördags. Då säkrade han sin första hemmaseger som Uniteds manager.

Den 71-åriga skotten Ferguson är fortfarande övertygad om att han tog rätt beslut att gå i pension i slutet av förra säsongen efter över 26 år av exempellös framgång som Uniteds manager.

”Jag har slappnat av nu under min pension, och jag vet att jag lämnade vid rätt tidpunkt. Det var en underbart tid av mitt liv i United.”

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply