Ferguson: ”En derbyseger hade varit fantastisk”

bet365

Manchester United gick vidare från sin Champions League-grupp som säker gruppsegrare. Manchester City fick en betydligt tuffare lottning och hamnade sist i sin grupp, vilket innebär att deras Europa-äventyr är över för den här säsongen. På söndag är det dags för Manchester-derby på Etihad Stadium och då är Europa-spelet ett minne blott.

I ligaspelet har Manchester-klubbarna ryckt ifrån de andra lagen och visat imponerande form. United leder på 36 poäng, City följer på 33 poäng och sedan är det ett hopp ner till West Bromwich samt Chelsea på 26 poäng. Sir Alex Ferguson vill dock inte påstå att ligatiteln bara står mellan två lag.

– Vid den här tiden på säsongen kan man inte riktigt säga att det är ett tvålagsrace, berättar Ferguson till Sky Sports. Om man tänker tillbaka var vi tolv poäng efter Chelsea en gång, och när Arsenal vann ligan 1998 var vi elva poäng före.

Ferguson vädrade också sina åsikter angående det bräckliga försvarsspelet i förra helgens match mot Reading, en insats präglad av misstag. Det får inte upprepas, menar Manchester United-managern.

– Om vi vinner derbyt är det ett av våra bästa resultat någonsin. City är ett väldigt bra och kraftfullt lag med tunga spelare. Det kommer inte bli lätt och om vi försvarar oss som vi gjorde mot Reading kommer vi hamna i trubbel.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply