Ferguson dementerar: ”Han är kvar nästa år – du har mitt ord på det”

Efter den omtalade petningen i tisdagens möte mot Real Madrid, som efter Nanis utvisning slutade emd en 1-2-förlust(totalt 2-3) och respass ur turneringen, har det ryktats flitigt om att Wayne Rooney var på väg bort från klubben. Flera att Europas giganter har på kort tid ryktats vara intresserade av anfallaren, men nu har Sir Alex Ferguson dementerat uppgifterna.

Inför söndagens FA Cup-kvartsfinal mot Chelsea säger Ferguson om Rooney-dramat att: ”Han kommer att vara här nästa år, du har mitt ord på det.

Frågan ni alla prata om från tidningarna är rent struntprat. Det finns absolut inget problem mellan Wayne Rooney och mig. Uppgifterna om att vi inte pratar med varandra under tr-äningarna är rent nonsens. Det finns inga problem med spelaren och han kommer att delta på söndag.”

Wayne förstod skälen till att han inte spelades. Det var helt taktiskt och taktiskt fick vi till det rätt. Vi har inte det alltid, men vi gjorde det definitivt i tisdags.”

”Danny Welbeck är den bästa spelaren vi har i termerna att arbeta i en dubbel roll. Vi var tvungna att strypa Xabi Alonso sförmåga att styra spelet, som Danny gjorde, och det tog bort Alonsos kontroll över spelet och hans förmåga att gå vidare framåt och vara en anfallande spelare.

På fråga om Rooney skulle börja på söndag, tillade Ferguson: Varför ska jag hjälpa någon genom att avslöja mitt lag? Vi tänekr inte göra det.”

”Men Wayne behöver en hel del fotboll. Han har alltid varit den typen. Det har alltid varit fallet.

 

 

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply