FC Augsburg intresserade av Gustav Engvall

Bundesligajumbon sägs vara väldigt angelägna

IFK Göteborgs Gustav Engvall är ett namn på mångas läppar efter en riktigt fin allsvensk säsong samt succén i U21-landslaget och intressenter finns från många håll, men tyska Augsburgs intresse sägs vara störst.

Gustav Engvall, IFK Göteborg, har en förträfflig säsong i Allsvenskan bakom sig och framgången i U21-landslaget. Detta är inget som scouter från några av Europas största ligor har missat och intresset för svensken sägs vara stort. Den blott 19 årige Engvall gjorde 5 mål och fyra assists för sitt Blåvitt denna allsvenska säsong och är brännande het. Mycket tyder på en utlandsflytt, något som skulle kunna ske redan i januari.

Enligt uppgifter till GT så är det Bundesligaklubben FC Augsburg som är de största intressenterna och de ska inom kort ta ett beslut om huruvida de ska försöka köpa loss Blåvitt anfallaren. Augsburg har haft en tuff höst och de skulle behöva förstärkning i form av en spelare likt Engvall. Laget ligger för tillfället näst sist i Bundesliga efter 13 spelade omgångar på 9 poäng och är nära på att åka ut med huvudet före ur Europa League, tävlingen som de så lyckat kvalade in till förra säsongen. Klubben ska ha varit på plats vid ett antal situationer för att kolla in Engvall och inom de närmsta veckorna ska ett beslut komma huruvida man ska försöka köpa loss spelaren.

”Inget som har hamnat på mitt bord ännu”

– Jag har hört det också men det är inget som har hamnat på mitt bord ännu. Det har ryktats väldigt mycket om Gustav en tid nu vilket är naturligt eftersom han gjort det bra både hos oss och i U21-landslaget, säger sportchefen Mats Gren till GT.

På frågan hur sportchefen ser på situationen om Gustav Engvall skulle lämna redan nu säger Gren:

– Svårt att säga. Vi ser ju helst att han stannar hos oss. Samtidigt vet vi att unga spelare som gör det bra i allsvenskan och i IFK Göteborg bli attraktiva för klubbar utomlands. Vi får se vad som händer. Än så länge har vi inget konkret på honom. Vi kommer inte göra några större förändringar men vi letar efter en anfallare. Vi letar brett och får se vad som händer, avslutar Gren.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply