Farfán ledde Schalke till ny seger

Efter det långa vinteruppehållet sparkades tyska Bundesliga igång igen under den sista januari-helgen. På söndagskvällen avslutades 18:e omgången, när Hamburger SV tog emot FC Schalke 04 hemma på Imtech Arena.

Det skulle dock bli en relativt ensidig historia när Die Königsblauen kom på besök. Bortalaget förde spelet i långa perioder och skulle efter 34 minuter på matchuret få utdelning i form av mål. Jefferson Farfán hittade in i straffområdet med ett fint inlägg, där Klaas-Jan Huntelaar nådde högst och nickade in 1-0 för bortalaget.

I den andra var det samma visa. Gästernas 2-0-mål dröjde dessutom inte länge, när målvakten Drobny hängde tvätt strax utanför sitt straffområde. Framspringandes kom ännu en gång peruanen som snappade åt sig bollen och lade in den i öppet mål – blotta tre minuter senare skulle den unge talangen, Maximilian Meyer, fastställa slutresultatet till 3-0 med högerfoten då återigen Farfán agerade framspelare för sitt, för kvällen, grönklädda Schalke.

Gästerna hade bud på fler mål, medan HSV var, likt sina vita hemmaställ, för bleka och stillastående. Därmed klättrar laget från Gelsenkirchen upp på en femteplats, medan Hamburg återigen får återses på en kvalplats ned till Zweite.