FA bötfäller Eden Hazard för ”sparken”

Den Belgiske stjärnan, Eden Hazard hamnade i blåsväder för några dagar sedan efter att han faktiskt inte gjort någonting, som bilderna tydligt visat i efterhand.

Det var när den unge bollpojken skulle hämta och skicka vidare bollen till Hazard som det hände. Bollpojken valde att försöka fördriva tiden (Endast 10 min återstod), Hazard klev fram och skulle roffa åt sig bollen vilket slutade med att bollpojken föll ihop – och lade sig på bollen.
Det var då det hände, Hazard sparkade PÅ bollen underifrån, när man först såg det på TV såg det ut som en synnerligen grov misshandel men när man nu sett repriser ur olika vinklar är det tydligt att han inte på något sätt nuddade bollpojken vid den specifika händelsen. 

Trots det så väljer FA (enligt deras officiella hemsida) att bötfälla Hazard på grund av ”våldsamt uppträdande”. Den forne Lille-stjärnan har fram tills tisdag (29/1) på sig att bestrida beslutet. Något som han säkerligen kommer att göra.

FA har dock gått ut på hemsidan och sagt att även bollpojken kommer att bli tillrättavisad för sitt uppförande.

Vad som skett:
Bollpojken (Charlie Morgan) fördriver tiden i minut 80. (Chelsea låg under med 2-0)
Hazard försöker rycka åt sig bollen och Charlie föll då ihop och la sig på bollen.
Hazard försökte få ut bollen ett par gånger om men misslyckades.
Till slut sparkade han ut bollen som låg under Charlie, något som ur tittarnas synvinkel såg ut som en ren spark på magen men som nu bevisats vara en klockren träff på bollen. 
FA bötfäller Hazard som har fram tills tisdag klockan 18.00 på sig att överklaga beslutet.

Fortsättning lär följa.. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply