Extra: Uppgjorda matcher i La Liga?

bet365

Det är sedan tidigare känt att spanska lag erbjuder andra klubbar pengar för att besegra en viss motståndare, vilket inte anses vara mutor. 

Numera kommer däremot nyheter från spanska Marca rörande mutor och uppgjorda matcher. 

”Jag skulle iväg och spela mot Levante och under försnacket inför matchen sa coachen att om de gjorde ett mål så skulle vi kvittera deras ledning. Gjorde vi ett mål skulle de få kvittera och i slutet av matchen, när ställningen var oavgjord, skulle vi ge upp och inte gå efter ett ledningsmål. Matchen slutade 0-0 och han sa åt oss att inte spela över under matchens gång”, berättar en La Liga-spelare. 

En tränare berättar om sina egna erfarenheter vid misstanken om mutade spelare. 
”Jag har funderat flera gånger över om vissa spelare bör vara i startelvan eller inte med tanke på att de kan vara mutade. Om jag bänka dem och ge unga spelare chansen skulle jag anklagas för att inte ge allt för att vinna.” 

”Under säsongens gång var det en incident rörande en spelare inför matchen mellan Rayo och Mallorca. Han misstänktes för att ha blivit mutad, men motsade situationen direkt och tränaren mörkade situationen helt och hållet. Jag skulle aldrig dölja något sådant”, uppger en La Liga-klubbs president. 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply