EXTRA: Crystal Palace klara för Premier League

Mycket pengar stod på spel i playoff-finalen till Premier League, upp emot en miljard kronor, när Crystal Palace ställde emot Watford på Wembley (där Champions League-finalen spelats två dygn tidigare).

Då som nu var det ett gultsvart lag som fick se sig besegrade, efter att Crystal Palace vunnit med 1-0 på en straffspark i sista minuten av den första förlängningskvarten. Marco Cassetti fällde Wilfried Zaha i straffområdet, veteranen Kevin Phillips klev fram och dunkade in bollen i nättaket bakom Manuel Almunia.

Matchen började tillknäppt eftersom båda lagen verkade rädda att förlora. I den andra halvleken öppnades spelet upp något mer och det tillkom allt fler chanser. Målvakterna höll dock sina lag kvar i matchen med svettiga räddningar.

I förlängningens slutminut var Fernando Forestieri oerhört nära att kvittera för Watford, när han hittade läget i straffområdet. Med höger yttersida var han oerhört nära att lyfta in bollen i mål, men Joel Ward stod vid mållinjen och lyckades nicka undan.

Segern innebär att Crystal Palace nästa säsong spelar i Englands högstaliga medan Watford fortsatt får nöja sig med spel i Championship.