bet365

Extra: Benteke lämnar in transferbegäran

Christian Benteke kom till Aston Villa förra säsongen från belgiska Gent för endast 7 miljoner euro. Där han förra säsongen gjorde stor succé och höll på egen hand Villa kvar i Premier League med sina 19 fullträffar. Detta har givetvis fått diverse storklubbar att öppna ögonen och bland annat Arsenal, Tottenham, Chelsea, Manchester City, Liverpool och även Atletico Madrid har visat intresse för den kraftfulle strikern.

Och nu ser det alltså ut att vara fritt fram för storklubbarna att buda på den 22-årige anfallaren, som verkar vilja lämna klubben. Benteke följde inte med på lagets försäsongsläger i Tyskland, men Aston Villa hoppas fortfarande att man får behålla sin guldklimp.

” Rapporterna om att Christian Benteke inte har följt med laget till Tyskland och att han lämnat in en transferbegäran stämmer. Vi har gett honom extratid att tänka fram tills den 18 Juni och vi får inte glömma att han fortfarande har 3 år kvar på kontraktet. Vi vill att han ska fortsätta vara en Aston Villa-spelare, och förväntar oss att han kommer vara med oss till nästa säsong”. Är några av uttalandena klubben enligt Sky Sports gjort angående Bentekes vara eller icke vara i Aston Villa.

Tränaren Paul Lambert är även han trots att han är besviken, hoppfull om att Benteke ska stanna i i klubben. ” Vi är väldigt besvikna över att Christian lämnat in en transferbegäran, det är viktigt att folket runt klubben uppskattar att vi försöker bygga något starkt, något som klubben kräver och står för, och vi vill att Christian ska vara en del av detta”.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply