EXTRA: Albornoz dömd i Malmö tingsrätt idag

Under sommaren 2012 började kontakten på den 14-åriga tjejens initiativ mellan henne och Miiko Albornoz. I november hade personerna sex med varandra trots att MFF-spelaren visste om tjejens ålder och det resulterade i att ryktet spreds på tjejens skola och en polisanmälan gjordes. 

Nio dagar senare anhålls Miiko Albornoz och erkänner att han har haft sex med flickan och sätts bakom galler i två dagar misstänkt för våldtäkt mot barn. Men i början av 2013 åtalas Miiko Albornoz, brottsrubriceringen ändras dock till sexuellt utnyttjande av barn. Då tog Albornoz beslutet att ta en timeout från fotbollen. 

Idag inleddes alltså rättegången mot Miiko vid niotiden i Malmö tingsrätt där 14-årige flickan och 22-årige MFF-backen förhördes och delar av Facebook- och smskonversationerna lästes upp. Domen kom redan idag trots att det i normala fall brukar ta två veckor. 

Vid 11-tiden dömdes MFF-spelaren till villkorlig dom för sexuellt utnyttjande av barn. Det var ett av minimistraffen Miiko kunde bli dömd till, de övriga minimistraffen var dagsböter, skyddstillsyn eller samhällstjänst. Ordföranden i rättegången ville kombinera villkorlig dom med 90 dagars samhällstjänst, men förslaget blev nedröstat.

bet365

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply