Europakollen: Vecka 38

Efter succen - Viktor Gyökeres med på topp tio lista

Europakollen vecka 38 – så spelade svenskarna i Europa-turneringarna den här veckan!

Utfall Europakollen vecka 38? Hur spelade svenskarna i Europa-turneringarna under vecka 38? Här går vi igenom hur svenska spelare presterade i de europeiska turneringarna Champions League, Europa League och Europa Conference League under den föregående veckan. Svenskarna som spelar för svenska klubbar har utelämnas. Se och spela på fotboll live =>

Europakollen - så spelade svenskarna i Europa-turneringarna den här veckan!

Europakollen – Svenskarna i Champions League 2023/24

Europakollen Champions League vecka 38? Hur gick det för svenskarna i Champions League den här veckan? Här går vi igenom hur svenskarna presterade i Champions League under den föregående veckan. Se och spela på fotboll live =>

Alexander Isak, Newcastle

Den nyblivne 24-åringen spelade 91 minuter i 0-0 matchen mot AC Milan. Han blev någorlunda isolerad och lyckades inte få till ett skott under matchens gång. Isak fick 6/10 i betyg i den Newcastle-producerade tidningen “The Chronicle”.

Noah Persson, BSC Young Boys

Den svenska U21-landslagsmannen fick göra sin Champions League-debut när han hoppade in i 77:e minuten mot RB Leipzig. Matchen slutade 3-1 till Leipzig.

Emil Forsberg, RB Leipzig

Mittfältaren startade mot Young Boys och spelade 79 minuter där han drog på sig ett gult kort. Matchen slutade 3-1 till Leipzig.

Gustaf Lagerbielke, Celtic

Mittbacken gjorde en Champions League-debut som han snabbt lär vilja glömma bort. I den 63:e minuten drog han på sig sitt andra gula kort i en situation som dessutom gav straff till Feyenoord. Matchen slutade 2-0 till Feyenoord.

Jacob Ondreja, Royal Antwerp

U21-landslagsmannen är skadad och får vänta på sin Champions League-debut. Antwerp förlorade med 5-0 borta mot FC Barcelona.

Viktor Claesson, FC Köpenhamn

Mittfältaren byttes in i den 70:e minuten mot Galatasaray. Matchen slutade 2-2.

Roony Bardghji, FC Köpenhamn

Den svenska supertalangen fick sitta kvar på bänken hela matchen. Matchen mot Galatasaray slutade 2-2.

Jordan Larsson, FC Köpenhamn

Jordan Larsson startade och fick spela 70 minuter mot Galatasaray i en match som slutade 2-2.

Victor Nilsson Lindelöf, Manchester United

Den svenska landslagskaptenen spelade hela matchen mot Bayern München. Han fick betyget 4/10 i tidningen Manchester Evening News. Matchen slutade 4-2 till tyskarna.

Josafat Mendes, SC Braga

Högerbacken fick stanna kvar på bänken hela matchen och får därmed vänta på sin Champions League-debut. Matchen mot Napoli slutade i förlust med 2-1 efter att Napoli gjorde mål i slutminuterna.

Jens-Lys Cajuste, Napoli

24-åringen saknades från Napolis matchtrupp vilket enligt den italienska journalisten Alfredo Pedulla berodde på en lättare muskelbristning. Napoli vann matchen mot Braga med 2-1. Se och spela på fotboll live =>

Europakollen - Svenskarna i Champions League 2023

Europakollen – Svenskarna i  Europa League 2023/24

Europakollen Europa League vecka 38? Hur gick det för svenskarna i Europa League den här veckan? Här går vi igenom hur svenskarna presterade i Europa League under den föregående veckan. Se och spela på fotboll live =>

Viktor Gyökeres, Sporting Lissabon

Landslagsstjärnan spelade hela matchen och gjorde mål när hans Sporting bortaslog Sturm Graz med 2-1

Gustaf Nilsson, Royal Union Saint-Gilloise

26-åringen spelade 62 minuter i 1-1-matchen mot Toulouse.

Oliver Zanden, Toulouse

Vänsterbacken drog på sig en långtidsskada i somras och var därmed inte med i truppen mot Royal Union SG.

Daniel Sungren, Maccabi Haifa

32-åringen spelade hela matchen som slutade i förlust med 3-0 mot Rennes.

Alexander Jeremejeff, Panathinaikos

Anfallaren var inte med i truppen när Panathinaikos slog Villarreal med 2-0.

Niclas Eliasson, AEK Athen

27-åringen hoppade in i den 79:e minuten när AEK bortaslog Brighton med 3-2. Eliasson spelade fram till 3-2-målet.

Franz Brorsson, Aris Limassol

Mittbacken spelade hela matchen och fixade straff till sitt lag men matchen slutade 3-2 till Sparta Prag.

Leo Bengtsson, Aris Limassol

Yttermittfältaren spelade 85 minuter i 3-2-förlusten borta mot Sparta Prag.

Zakaria Sawo, Aris Limassol

23-åringen var inte med i truppen mot Sparta Prag.

Gustav Berggren, Raków

26-åringen spelade 71 minuter i bortaförlusten mot Atalanta som slutade 2-0.

Emil Holm, Atalanta

Högerbacken hoppade in 76:e minuten i 2-0-vinsten mot Raków.

Europakollen - Svenskarna i  Europa League 2023

Europakollen – Svenskarna i  Europa Conference League 2023/24

Europakollen Europa Conference League vecka 38? Hur gick det för svenskarna i Europa Conference League den här veckan? Här går vi igenom hur svenskarna presterade i Europa Conference League under den föregående veckan. Se och spela på fotboll live =>

Jonathan Johansson, KÍ Klaksvik

Målvakten spelade hela matchen som KÍ förlorade mot Slovan Bratislava med 2-1.

Mayckel Lahdo, AZ Alkmaar

Den svenska U21-landslagsmannen spelade 64 matcher och assisterade ett mål i bortamatchen mot Zrinjski. ​​Matchen slutade 4-3 till hemmalaget efter en mirakulös vändning.

Hugo Larsson, Eintracht Frankfurt

19-åringen hoppade in i matchens 39:e minut och spelade resten av matchen i Frankfurts 2-1 vinst över Aberdeen

Filip Rogic, HJK

Den före detta Örebro- och AIK-spelaren fick sitta kvar på bänken hela matchen när hans HJK förlorade hemma mot PAOK med 3-2.

Benjamin Nygren, Nordsjælland

22-åringen fick sitta kvar på bänken hela matchen i 3-1 förlusten mot Fenerbache.

Daniel Svensson, Nordsjælland

U21-landslagsmannen hoppade in 46:e minuten i 3-1-förlusten mot Fenerbahce.

Gabriel Gudmundsson, Lille

Vänsterbacken spelade hela matchen när Lille hemmaslog Olimpija Ljubljana med 2-0.