Ett självmål avgjorde på Parc des Princes

Paris SG hade ikväll chansen att kliva upp som ensam ligaledare, via en bättre målskillnad än tvåan Lyon. Men för att det skulle kunna hända krävdes tre poäng mot det formsvaga fiaskolaget Lille, när de båda ställdes mot varandra på Parc des Princes i den franska huvudstaden.
Matchen inleddes, och förblev i stort sett hela tiden, chansfattig. Med ett slarvigt passningsspel från bollförande PSG:s sida samtidigt som Lille saknade udd i anfallen, uteblev de farliga målchanserna, och första halvlek såg ut att sluta mållös.

Men så, när drygt tio minuter återstod av halvleken, fick Lille en hörna från hemmamålvakten Salvatore Sirigus vänstra sida. Inspelet letade sig till den gänglige anfallaren Ronny Rodelin, som i sin tur fick pannan på bollen och skickade den precis intill den bortre stolpen, förbi Sirigu. Mål trodde många, men till mångas förvåning blåste domaren av för offside, efter att Lille-anfallaren Nolan Roux försökt skarvnicka bollen utan att få träff på den.
De resterande tio minuterna passerade och spelarna gick därmed till omklädningsrummen vid ett oavgjort resultat.

Ut till de kvarvarande 45 minuterna kom två segerlystna lag, som knappt vågade ta några risker alls. De som dock skapade framåt, även om bollinnehavet visade det motsatta, var ändå gästande Lille. Flera gånger tvingade de Sirigu till att göra svettiga räddningar för att rädda sitt lag kvar i matchen.
Därför var det inte speciellt rättvist, sätt till skapade målchanser, när Paris Saint-Germain tog ledningen när tjugo minuter återstod av matchen. Även hur målet kom till visade att Lille inte hade marginalerna på sin sida denna kyliga söndagsafton. Det var nämligen bortalagets dominanta mittback och lagkapten, Aurelien Chedjou, ofrivilligt bröstade in bollen i eget mål, efter ett tafatt agerande från målvakten Steeve Elana.

Trots flera skapade lägen till från Lilles front, med bland annat ett stolpskott från inbytte Tulio De Melo, så ville inte bollen in för gästernas del. Istället fick de slutligen se sig besegrade med uddamålet, och därmed bli fast i den undre halvan av tabellen – samtidigt som PSG återtog positionen som etta.

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply