Ett ineffektivt Elfsborg föll tungt

Det var Elfsborg som startade matchen på ett positivt sätt. Det varade dock inte länge innan det var dags för en kalldusch som hette duga. 1-0 Esbjerg efter sju minuter. Ett inlägg hittade ända bort till en ensam Esbjerg-kapten vid namn Hans Henrik Andreasen som nickplacerade in ledningsmålet.

Esbjerg fortsatte att dominera. När Elfsborgs Jon Jönsson låg kvar skadad på planen togs det en slags timeout så länge. Taktiska direktiv delades ut från Klas Ingesson och ett nytt Elfsborg började efter det korta uppehållet. Fler och fler chanser skapades, men det blev dock inget mål innan halvtidsvilan.

Elfsborg skapade och skapade – utan resultat. Istället för hemmamål, kom istället en ännu kallare kalldusch. 2-0 till Esbjerg i den 67:e minuten. Samme målskytt som innan, det var även en nick denna gång bortalagets lagkapten stod för. Denna gång centralt i straffområdet. Nicken gick mot Anders Svensson som tänkte rensa, men missade bollen som slank in i mål. En helt ställd Kevin Stuhr Ellegaard kunde inget annat än att titta på.

I den 69:e matchminten var det dags för hemmafansen att jubla. Och på vilket sätt man fick göra det. Jon Jönsson tryckte stenhårt upp en frispark i krysset. En jättekanon från mittbacken.

Samma veva fortsatte tyvärr, att Elfsborg skapade och skapade – utan resultat.

Mohammed Bangura hade en nick som Esbjerg-målvakten gjorde en fantastisk räddning, samma visa när Johan Larsson drog på, på en frispark.

Som rubriken berättar, det var ett ineffektivt Elfsborg denna kväll.

1-2 slutade matchen.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply