bet365

Eriksson briljerade mot Kalmar – Malmö upp i serieledning

Kalmar FF tog emot Malmö FF hemma på Guldfågeln Arena, och smålänningarna hoppades på vinst för att kunna haka på i toppstriden – men det skulle inte gå något vidare.

Endast tolv minuter in i matchen smällde Simon Thern in 1-0 till gästerna med en volley på Magnus Erikssons inlägg.

Sedan skulle det vara Eriksson själv som skulle få näta, efter en mycket läcker lobb. Ett riktigt klassmål från det förre Belgien-proffset och en stabil ledning med 2-0 var ett faktum.

Men Eriksson var inte nöjd där. Denna gång spelade han fram Friberg som släckte den gnutta hopp som fanns kvar hos Kalmar.

Matchen var redan avgjord, men Guillermo Molins gav ingen nåd och sköt in 4-0, efter en passning från, ni gissade rätt, Magnus Eriksson, som har varit helt fenomenal denna kväll med ett mål och tre framspelningar.

Ismael Silva Lima gav dock hemmalaget något att glädja sig över, då han kunde göra ett tröstmål som även blev matchens sista. 

Många Kalmar-supportrar kan nog komma att vara frustrerade på domaren, då Malmös kapten Jiloan Hamad gjort en ”Beckham” – alltså sparkat mot en motståndare trots att spelet var avblåst – utan att få syna varken det röda kortet eller några andra konsekvenser.

En tung förlust för Kalmar, som inte är vana vid att släppa in mål i stora mängder, medan Malmö som kan njuta av hemresan då man seglar upp i serieledning före rivalen Helsingborg, dock med en match mer spelad.

 

You must be logged in to post a comment Login

Leave a Reply